extra info som kan vara bra ;)

jo det jag har glömt att nämna i min blogg är att min praoplats låg i rimbo som ligger i sin tur utanför norrtälje. varje dag jobbade jag mellan halv nio till halv fem. det är ett litet cafe som har bara ekologiska varor och aldrig något halvfabrikat, samtidigt som det bara är tillåtet för arbetsskadade att få arbete där så de får inte ta in sommarjobbare. tyvärr.
saknar min praoplats för det var så mysigt och alla var så snälla och allt var så himla gott! det måste nog varit det bästa platsen jag kunde hitta som att den låg så långt ifrån hemifrån och så långt ifrån alla beskymmer, polissamtal (olyckan) och läxor.

puss pch kram skumbanan!!!

the final countdown..... :(

jahapp då var det den sista dagen då...

det märktes diretkt när vi kom in i cafet idag att det skulle bli en lång dag. varje morgon har vi fått hackat, skalat eller städat det första vi gör, men idag sa eva bara att vi skulle sätta oss ner och ta en fika. som att det finns så myket annat att göra på ett cafe XD men men, jag tog en kopp te och erika åt frukost i form av en limetårta med vitchoklad. efter att bara ha suttit och fikat i ca:20 minuter så kommer susanne (typ våran handledare, men egentligen hade vi ingen) inoch säger bara att vi ska sitta stilla... så så tillbringade vi de första 40 minuterna på dagen.

tillslut får vi något att göra! vi skulle baka en hallonpaj, men det slutade med att jag bakade hallonpajen medans erika hjälpte susanne med majspirogerna som skulle vara dagens lunch. medans jag ställer in kakan i ugnen så går erika och handlar. jahapp, och nu då? jo vi kom ju naturligtvis inte undan hackandet, så det var bara att ställa sig och hacka en skål med soltårkade tomater i små små bitar som skulle ner i en sallad. och för att toppa det skulle jag hacka oliver till små hjul!

sen var det lunch med erika och maten. tålde inte dagens lunch så jag fick göra en egen grekisksallad som bestöd av tre olika sallader, tomater och fetaost. god och grön haha. vi åt och skrattade åt och skrattade. efter en halvtimme så gick vi tillbaka till köket och då var det bara att hjälpa några av dagens kunder.

sen blev det bakning! vi skulle göra alfajoures som e en spansk kaka. jag kunde inte kavla eller lyfta degen så det jag fick göra var att trycka in hjärtanen, och erika skötte resten -.- sen var dagen i princip slut men då kom hela personalen bestående av eva, susanne, rebecca och ....... och de hade bestämt att vi skulle få någon lön för vårat arbete som att vi hade varit de bästa praktikanter de någonsin har haft (och det sa de upprepade gånger :D ) men som att de inte kunde ge oss pengar så fick vi lön............ japp ni tänkte rätt, i tårtor och kakor!! erika fick en halv limetårta som hon älskar och jag fick en 1/4 av gustaf den andres tårta, två biskvier och två mozarts kulor. det var inte vi som la upp!
det var den dagen efter ett stort kramkalas och ord som värmde!!

miss cafe chockolat!!!!!!!!!!!!!!!! <33  
miss min erika som man kan snacka om allt med och som jag har haft så mkt kul med denna vecka!!! <3333

puss och kram skumbanan!!!

vatten och skurhink

idag kom vi någon minut sent. men det gjorde våran handledare med som tur var! eva som vär där när vi kom sa att hon inte visste vad susanne ville att vi skulle göra men hon visste dock att golven behövde både sopas och skuras. så det blev dagens morgonsyssla, att sopa och skura hela lokalen, dock första dagen utan att skala!

sen när sussanne kom var det dags för matlagning. dagens mat var en soppa som varken jag eller erika tålde pga. att hon hade soya i soppan. vi fick till soppan riva ost, skala och pressa vitlök, hacka zuchini och hacka blomkål. sen lunch!!!!

efeytr lunchen var det dags för bakning igen. denna gången bakade vi en kladdkaka och sen fick jag visa eva ett annat sätt att rulla bullar.  susanne ville sen att vi skulle hjälpa till med att baka en annan sorts tryffel kaka än vi gjorde igår. de här var med mörkchoklad och en med choklad och mint. sen fick jag skura väggar och bänkarna........

det var det som hände denna dag, för när susanne gick så dog nästan allt. några få kunder och inget att göra, så vi fick sluta en timme tidigare igen! fett najs 

puss och kram skumbanan!!  

onsdag, mittwoch, wednesday

denna morgon så grät både jag och erika! vi skalade lök....
löken skulle bli en lökpaj som vi var med och gjorde.
efter det fanns det inte så mycket mer att göra så då sa de att vi kunde skura hyllorna i köket och i bakrummet. trodde först att det skulle gå snabbt bara torka av lite lätt men sen så blev det hela tjotablängan med diskmedel, svamp, trasa och ställa iordning och slänga sådant som inte hörde hemma där. äckligt!!!!

men sen kom det något roligare, vi skulle baka en limetårta med vitchoklad. botten var klar så det var bara toppen kvar.
sedan var vi fett med grymma och fick gå en timme tidigare!!! :D

puss och kram skumbanan!!!

my beutiful tisdag

jahaja.. idag var det en tisdag som jag vart med om.
den började med att vi kom i tid och vi blev direkt insatta i arbete. när vi kom var varken susanne eller rebecka där, men det var en gammal tanta som hette eva som öppnade åt oss. hon sa att det fanns lite skalarbete till oss två... vem f*n vill höra det precis när man kommer till jobbet trött som en sömngångare och man knappt hittar till händerna. jaja, vi började att skala och blev klara med över fem kilo på mindre än en halvtimme. då fick man bara fika och ta det lugnt tills vi skulle skala lite till och börja laga mat.
resten av dagen var grymt grymt grymt segigdegig!!!! vi fick fika hela dagen och ta det lugnt den mesta av tiden, men vi fick också gå och handla, laga mat, diska, baka hallongrottor och negerbollar (MAN FÅR SÄGA DET!!) och lite annat skoj. vi hade inte allt för mycket stress och vi klara allt. förutom att erika sabbade hela kassan och det bev kaos i typ en sisådär en kvart.
dagen var i alla fall lyckad och nu ska vi sova innan vi dööööör!! lång dag imorn också ni vet.


puss och kram skumbanan <3

cp data

i går kom man inte ut på nätet så jag får skriva om praoen igår idagn nu.

måndag.
jag och erika som jag praoar med kom till våran arbetsplats cafe chocolate några minuter innan öppning och klockan var då hela 08.27. vi kommer in och det första vi måste göra är att skala cirka 14 kilo frukt och grönsaker. sen hjälpte vi våran handledare susanne med att kaga dagens lunch som var en tvåfärjad höst paj. efter det så under hela dagen så gjorde vi sammanlagt mat, bakelser och hjälpte till att servera kunder sin mat och sitt fika.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0